Sosirea (The arrival)

M-am născut în Timișoara, tocmai în ziua când iese ursul din bârlog să vadă starea vremii (cu Romica Jurca, pt. că Busu era încâ mic copil pe-atunci). Metoda e simplă, verifică dacă își poate vedea coada. Și în loc de coadă m-a văzut ursul pe mie și atât de tare s-a speriat că a intrat înapoi în bârlog și n-a mai ieșit. 

2 Februarie 1977
1980

Șoim al patriei

După cum era obiceiul, am fost nevoit să urmez și grădinița (dacă era după mine, aș fi dat admitere la facultate, dar nu se putea, pentru că nu eram încă UTeCist). Așa că m-am resemnat și am mers cuminte la grădiniță. Ah, nu la una ci la două, pentru că mă plictiseam. Aici am învățat pentru prima oară să mănânc furnici, pământ și cărămidă pisată. Wow, ce senzatii, ce arome!

Tot la grădiniță mi-am rafinat și abilitățile de a demonta mașinuțele grădiniței. Le demontam, le făceam un ITP și le montam la loc.

Evident, n-am scpăpat de certificarea de Șoim al Patriei, fără de care celelalte certificări viitoare ar fi fost imposibil de obținut.

Școala primară

Și iată că a sosit și ziua cea mare, ziua cu care ma tot amenințau diverși indivizi din satul meu: lasă că o să vezi tu cum o să fie când o sa mergi la școală! Și am văzut cum e: copii mulți (tot ăia de la grădiniță că alții nu erau), dar cuidat era faptul că unii plângeau, deși la grădiniță erau cuminți... să-și fi amintit, oare, de vorbele de duh de mai sus? Am avut privilegiul de a o avea ca învățătoare pe Domnișoara Gașpar Rozalia, un pedagog cu mult tact și răbdare. Deh, în viață mai trebuie să ai și noroc! 

Tot noroc cred că am avut atunci când m-au uns pionier. Vai, ce onoare! am jelit de fericire 2 săptămâni! Auzi, eu pionier? Dar ce e aia, maică, pionier? Cu ce se mănâncă specia asta și ce atribuții are. Nu-i nimic, e încă o etapă din lungul drum al evoluției mele spirituale.

1983-1987
1984

Micul Mozzart

La scurt timp după începera anului școlar, părinții mi-au arvunit un profesor de muzică particular. Wow, și am început să cânt la pian! În sfârșit! Dar bucuria a fost de scurtă durată, pentru că...

Primul aparat fotografic

Primul aparat fotografic l-am primit de la un unchi de-al meu. Era un IOR pe film lat (120) formatul 6x4.5 cu care am reusit să expun primul film. Încă de mic eram pasionat de imortalizarea fenomenelor naturii, din păcate în acele vremuri destul de dubioase, filmele foto se găseau destul de greu, nu mai vorbim de pretul întregului proces (de la film la imagine transpusă pe hârtie fotografică).

1984
1985

Micul acordionist

... micul Mozzart se transformâ în micul acordionist. Asta după un an de pian. Îmi plăcea mai mult acordeonul, dar nu eram chiar așa de pasionat, deși profesorul de muzică mă încuraja spunându-mi că am talent și că ar trebui să studiez mai mult. Aș fi studiat, nu zic nu, vedeți voi, nu prea aveam timp... 

Micul fotograf lovește din nou!

Micul fotograf primește de la un alt unchi de-al lui un aparat fotografic Smena 8 care folosea film 135 mai ușor de procurat (termen folosit frecvent pe vremea răposatului și care descrie capacitatea unei terțe persoane de a obține un produs care nu este scos în mod explicit la vânzare (deși el există în magazin), utilizând fie bani, fie altceva la schimb).

1987
1987-1991

Gimnaziul

Nimic deosebit, cu excepția faptului că m-au avansat la gradul de comandant de unitate (nu de alta, dar aveam deja la colecție briz-briz-urile roșii și galbene, acum mi le-au înmânat într-un mod ceremonios și pe cele albastre, ultimele din seria tricoloră). 

A, și tot în perioada asta m-a prins și revoluția din 1989, care a adus cu ea la pachet și anularea întregii colecții de briz-briz-uri tricolore. Nu-i bai, ca am scăpat de-o grijă... de grija de a învăța pentru materia numită Constituție...

Tânărul Dughir ajunge să ia contact cu profesorul său de matematică (un neamț mânî de fier și la propriu și la figurat), omul care i-a insuflat tânîrului părerea că degeaba ști matematică, dacă tot nu-ți folosește la nimic.

Liceul

După absolvirea a două examene dure, unul la Matematică (ceea ce era de înțeles) și unul la Limba și Literatura Română (al cărui înțeles l-am dibuit abia acum), iată-mă elev al celebrului Liceu de Informatică Grigore Moisil din Timișoara. Asta după ce cochetasem cu Liceul Ion Vidu, secția de muzică...

Pot spune că aici s-a născut viitoarea mea carieră didactică. Am avut de învățat de la fiecare profesor căte ceva, de la unii de bune, de la alții de rele... per ansamblu a fost o experiență echilibrată. 

1991-1995
1992

Primii bani obținuți din fotografie

A venit vremea să mai și scot bani din pasiunea cea grea a fotografiei. Aveam deja la activ câteva sute de filme (rusești, CBEMA, pentru că erau mai ieftine, petru un AzoMureș sau ORWO îți vindeai un rinichi) așa că m-am considerat pregătit pentru a trece la următorul nivel: fotografiile pe bani. 

Pot spune că acesta este momentul zero al carierei mele de fotograf.

Facultatea

Mulți colegi erau convinși că mă voi îndrepta spre Facultatea de Calculatoare (pentru simplul fapt că majoritatea celor care terminau Liceul de Informatică se îndreptau într-acolo, dar eu am ales (pentru că sufletul nu mă lăsa să aleg altfel) să urmez Facultatea de Electronică și Telecomunicații din Timișoara. Din anul 4 am urmat specializarea de Instrumentație de Măsură și Cercetare.

Am absolvit facultatea în 2000 ca șef de promoție la specializarea Electronică Aplicată.

1995-2000
Martie - Mai 2000

Proiectul de diplomă

Ce noroc că știam destul de bine limba franceză! Așa am reușit să obțin un stagiu pentru realizarea proiectului de diplomă la Universite de Rennes 1, sub îndrumarea Profesorului Gilles LeCertain, în co-tutelă cu Profesorul Dan Stoiciu din Timișoara. 

A fost o experiență minunată, mai ales că mă ocupam de ce-mi plăcea mai mult, electronica medicală. Ca și proiect de diplomă am ales să construiesc un generator de semnale EKG în limbajul Visual C++.

Gata cu distracția, la muncă!

Angajat la Eta Automatizări Industriale Timișoara pe post de electronist (proiectare cablaje electronice, elaborare si autonatizare software control puncte termice).

Aprilia 1999
1 Octombrie 2000

Cariera didactică

Am început de jos, ca preparator apoi, după 3 ani am ajuns (în urma susținerii examenului pe post) asistent universitar, iar din 2011 sunt Sef Lucrări. Activez în cadrul Departamentului de Măsurări și Electronică Optică, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnilogii Informaționale, Universitatea Politehnica Timișoara.

În 2010 am susținut teza de doctorat (după 10 ani de chinuri si vise nu tocmai plăcute), în urma căreia am dobândit titlul de doctor. Doctor în știință, nu doctor de femei. 😉 

Saratoga

În acest interval de timp (evident, ca al doilea job) am elaborat o serie de aplicații software (Visual C++, MS SQL și Visual Basic) la firma Saratoga din Timișoara. 

2000-2004
2007-2008

Energoproiect

Am fost angajat la Energoproiect S.A. pe post de inginer automatizări baraje hidroelectrice.

Europhoto.ro

Împreună cu prietenii mei Dorin Godja și Valentin Arfire am pus bazele unui mic S.R.L botezat Europhoto.ro, care oferea servicii fotografice, cu accent pe imagini panorame 360. În 2016 i-am pus cruce, pentru că unii ziceau că se vor micșora dările la stat, când, de fapt.... au crescut.

iulie 2008
1 august 2008

Fotovest

Împreună cu câțiva fotografi pasionați am pus bazele grupului de fotografie FotoVest Timișoara. Grupul se întâlnea în fiecare sâmbătă și ieșea la fotografiat. Am fost nevoit să plec din grup (deși eram membru fondator) pentru că devenisem incomod pentru anumite persoane... grupul, s-a destrămat până la urmă, nucleul grupului întâlnindu-ne ocazional la o bere sau o la poză. 

PanoTools 2009 Timișoara

Împreună cu colegii de la Europhoto.ro am organizat Conferința Internațională PanoTools 2009 în Timișoara. Este prima conferință internațională de fotografie panoramică organizată în Romania. 

August 2009
2010-2012

Manager cursuri Sine Ira

Manager cursuri acreditate și lector acreditat la cursurile de: Fotograf, Operator Imagine și Detectiv Particular.

Aeromodelism

Din 2013 mă implic activ în activitatea de aeromodelism, în 2014 fiind printre primii membri înscriși în Asociația Română de Aeromodelism, participâd la elaborarea statutului și a regulamentului acestei Asociații, iar din 2018 sunt președintele ales al acesteia.

Am proiectat și construit peste 150 de multicoptere (drone).

2013 - prezent

Activitate administrativă

 • 2013-2016 - Prodecan al Facultății de Electronică și Telecomunicații.
 • 2012-prezent: membru în consiliul Departamentului de Măsurări și Electronică Optică
 • 2012-prezent: membru în Consiliul Facultății de Electronică Telecomunicații și Tehnologii Informaționale
 • 2016 - prezent: Senator în Senatul Universității Politehnica Timișoara

Cursuri

În perioada decembrie 2010 – septembrie 2012 am activat ca profesor acreditat de fotografie în cadrul Fundației Regionale de Interes Public Sine Ira din Timișoara. 

2011-2012 profesor acreditat la cursul de Operator Imagine organizat de Funcația Regională de Interes Public Sine Ira din Timișoara. 

Sunt profesor de fotografie la masterul Tehnici Poligrafice organizat de Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara.

Workshopuri

Am organizat de-a lungul timpului o serie de workshop-uri de fotografie:

 • workshop de fotografie pentru studenți în colaborare cu Best Timșoara
 • o serie de workshopuri de fotografie printre care: Flora retezatului, Culorile Toamnei, Fetele Retezatului s.a.

Activitate didactică

De-a lungul timpului am predat o serie de materii, dintre care:

 • Tehnică Fotografică
 • Electronică Optică
 • Dispozitive Electronice și Optoelectronice
 • Măsurări Electrice și Electronice
 • Aparate Electronice de Măsurat
 • Tehnici, Principii și Metode de Măsurat
 • Instrumentație de Precizie
 • Internet Intranet Protocoale și Aplicații
 • Arhitectura Rețelelor de Calculatoare
 • Utilizarea Calculatoarelor
 • Circuite Integrate Analogice
 • Electronică Medicală
 • Biosenzori
 • Instrumentație Biomedicală
 • Instrumentație, Senzori de Măsură și Traductoare
 • Compatibilitate Electromagnetică

Activitate Științifică

Teza de doctorat:

    Ciprian Dughir, Contribuţii la monitorizarea calităţii energiei electrice, Politehnica, Timisoara, ISBN 1, 182 pag., 2010

Cărți și manuale didactice:

 • Mischie Septimiu, C. Dughir, G.Vasiu, R. Pazsitka, Microcontrolere MSP430. Teorie si aplicatii, Politehnica, Timisoara, ISBN 978-606-554-433-8, 220 pag., 2012
 • Belega Daniel, Dughir Ciprian, Gabriel Gasparesc, Tehnici de masurare, senzori si traductoare, Politehnica, Timisoara, ISBN 978-606-554-085-9, 102 pag., 2010
 • Belega Daniel, Dughir Ciprian, Pazsitka Robert, Circuite Integrate Analogice – Experimentare si simulare, Politehnica, Timisoara, ISBN 978-973-625-639-4, 73 pag., 2008
 • Alimpie Ignea, Traian Jurca, Aldo De Sabata, Ciprian Dughir, Adrian Mihăiuţi, Aspecte privind monitorizarea perturbaţiilor dintr-un site, Waldpress, ISBN ISBN 973-7878-22-1, 100 pag., 2006
 • Alimpie Ignea, Mihaela Lascu, Ciprian Dughir, Cora Iftode, Aspecte ale compatibilitatii electromagnetice in medicina, Waldpress, ISBN 973-8453-65-8, 70 pag., 2005

Lucrări Științifice:

 • “Paulescu, M; Badescu, V; Dughir, C”, New procedure and field-tests to assess photovoltaic module performance, ENERGY, PERGAMON-ELSEVIER SCIENCE LTD, ISSN 0360-5442, 57, 9 pag., 2014, 10.1016/j.energy.2014.03.085, WOS:000338806600005
 • Manole, M; Sinescu, C; Dughir, C; De Sabata, A; Negrutiu, ML; Bratu, C; Ardelean, L; Rusu, LC; Stratul, S; Rominu, M; Dudea, D, Holographic Methods for the Evaluation of Gingival Margins Retractions, REVISTA DE CHIMIE, CHIMINFORM DATA S A, Romania, ISSN 0034-7752, 626, 628, 3 pag., 2012, WOS:000305657300016
 • Paulescu, M; Dughir, C; Tulcan-Paulescu, E; Lascu, M; Gravila, P; Jurca, T, SOLAR RADIATION MODELING AND MEASUREMENTS IN TIMISOARA, ROMANIA: DATA AND MODEL QUALITY, ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL, GH ASACHI TECHNICAL UNIV IASI, Romania, ISSN 1582-9596, 1089, 1095, 7 pag., 2010, WOS:000282849400008, Citari: 6
 • “Sinescu, C; Negrutiu, ML; Manole, M; de Sabata, A; Rusu, LC; Stratul, S; Dudea, D; Dughir, C; Duma, VF”, Retractions of the Gingival Margins Evaluated by Holographic Methods, SPIE-INT SOC OPTICAL ENGINEERING, Prague, Czech Republic, ISBN 978-1-62841-629-9, ISSN 0277-786X, APR 15-16, 2015, 6 pag., Conference on Holography – Advances and Modern Trends IV, 2015, 10.1117/12.2179010, WOS:000357642900028
 • “Ionel, I; Nanu, S; Tucu, D; Ionel, R; Dughir, C”, Novel Solution for Automated Processing of Harvested Rods in SRC Nurseries, AIDIC SERVIZI SRL, Florence, ISBN 978-88-95608-28-0, ISSN 1974-9791, MAY 04-07, 2014, 6 pag., International Conference on BioMass (iconBM 2014), 2014, 10.3303/CET1437143, WOS:000346540000143
 • Jurca, T; Tulcan-Paulescu, E; Dughir, C; Lascu, M; Gravila, P; De Sabata, A; Luminosu, I; De Sabata, C; Paulescu, M, Global Solar Irradiation Modeling and Measurements in Timisoara, AMER INST PHYSICS, Timisoara, Romania, ISBN 978-0-7354-0951-4, ISSN 0094-243X, NOV 25-27, 2010, 6 pag., Physics Conference (TIM), 2011, 10.1063/1.3647083, WOS:000301176200037
 • Dughir, C, Electrical Power Network Disturbance Detection and Monitoring System, IEEE, Timisoara, ISBN 978-1-4244-8458-4, NOV 11-12, 2010, 4 pag., 9th International Symposium on Electronics and Telecommunications (ISETC), 2010, 10.1109/ISETC.2010.5679321, WOS:000296356700014
 • Belega, D; Dughir, C, ACQUISITION SIGNALS FROM ELECTROMAGNETIC FIELD-METERS USING DIGITAL MULTIMETERS WITH EVENT LOGGING MODE, IMEKO, LISBON, Portugal, ISBN 978-963-88410-0-1, SEP 06-12, 2009, 4 pag., 19th IMEKO World Congress, 2009, WOS:000275561600411
 • Dughir Ciprian, Groza Voicu, Vartosu Adrian, Prostean Gabriela, Quality Monitoring of Electrical Power Distribution Network Using a Low-power Microcontroller, IEEE Explore, Canada, ISBN 978-1-4244-4509-7, 2009-10-22
 • Raul Ionel, Dughir Ciprian, Nanu Sorin, Tucu Dumitru,Ionel Ioana, DESIGN OF AN INDUSTRIAL PROTOTYPE MACHINE USED FOR ROD CUTTING OPERATIONS IN SRC NURSERIES, Buletinul AGIR , B+, Timisoara, Romania, ISSN ISSN 2247-3548, 45, 48, Buletinul AGIR, Advances in Environmental Science, 2013
 • Gabriel Gasparesc, Ciprian Dughir, Algorithm for signal reconstruction after dynamic compression in a power quality monitoring system, SCOPUS, Iasi, Romania, ISSN 978-973-667-260-6, 2007, 439, 442, Proceedings of 15th IMEKO TC4 International Symposium, 15th IMEKO TC4 International Symposium
 • Ciprian Dughir, Alimpie Ignea, Gabriel Gasparesc, Adrian Vartosu, Nonlinear Voltage Divider, SCOPUS, Iasi, Romania, ISSN 978-973-667-260-6, 2007, 443, 448, Proceedings of 15th IMEKO TC4 International Symposium, 15th IMEKO TC4 International Symposium
 • Daniel Belega, Ciprian Dughir, Alimpie Ignea, A System for Electric Field Measurement, , Budapest, Hungary, ISBN 978-963-9319-83-7, 2008-09-09, IMEKO TC 19 Conference on Enviromnent Measurements
 • Liliana Matiu-Iovan, Ciprian Dughir, Gabriel Gasparesc, The First Derivative Algorithm for Calculating the B-Spline Coefficients Applied on Discontinuous Signals, Proceedings of the First International Conference “Research People and Actual Tasks on Multidisciplinary Sciences”, Lozenec, Bulgaria, ISBN 978-954-91147-3-7, 2007, 316, 320, Proceedings of Research People and Actual Tasks on Multidisciplinary Sciences, Research People and Actual Tasks on Multidisciplinary Sciences, Lozenec, Bulgaria
 • Ioana Ionel, Sorin Nanu, Dumitru Tucu, Raul Ionel, Ciprian Dughir, Novel Solution for Automated Processing of Harvested Rods in SRC Nurseries, Chemical Engineering Transactions, Florence, Italy, ISBN 978-88-95608-28-0, ISSN 2283-9216, 2014-05-04, 853, 858, Chemical Engineering Transactions, iconBM – international conference on BioMass
 • Gabriel Gasparesc, Ciprian Dughir, Electromagnetic Disturbances Generator with Graphical User Interface Build in Matlab, Proceedings of 6th International Conference „Professional Communication and Translation Studies” , CNCSIS B, ISSN 1223-8139, 2006, 826, 831, Bulletin of the Polytechnic Institute of Iaşi, Trans. on Electrotechnics, Energetics and Electronics
 • Ciprian Dughir, Gabriel Gasparesc, Three Channels Analysis System for Electrical Power System Disturbances Measurement, , CNCSIS B, ISSN 1223-8139, 2006, 1007, 1012, Bulletin of the Polytechnic Institute of Iaşi, Trans. on Electrotechnics, Energetics and Electronics
 • Gabriel Gasparesc, Ciprian Dughir, Building A Transient Disturbances Generator With Graphical User Interface in Matlab, , CNCSIS B, ISSN 1583-3380, 2006, 49, 52, Scientific Bulletin of the “Politehnica” University of Timisoara, Trans. on Electronics and Telecommunications
 • Ciprian Dughir, Gabriel Gasparesc, Preconditioning Circuit for Electrical Power System Disturbances Measurement, , CNCSIS B, ISSN 1583-3380, 2006, 164, 169, Scientific Bulletin of the “Politehnica” University of Timisoara, Trans. on Electronics and Telecommunications
 • Gabriel Gasparesc, Ciprian Dughir, Liliana Stoica, Signal Generator for Usual Waveforms and Electromagnetic Disturbances with Graphical User Interface, , Petrosani, ISSN 1842-4449, 2006, 118, 121, Proceedings of the VIIIth International Symposium “Universitaria Simpro”, Petroşani, VIIIth International Symposium “Universitaria Simpro”
 • Ciprian Dughir, Gabriel Gasparesc, Liliana Stoica, Remote Surveilance System Using Smartcat BL2100 Single Board Computer, , Petrosani, ISSN 1842-4449, 2006, 114, 118, Proceedings of the VIIIth International Symposium “Universitaria Simpro”, VIIIth International Symposium “Universitaria Simpro”
 • Gabriel Gasparesc, Ciprian Dughir, Cora Iftode, Virtual Signal Generator for Biomedical Signals with GUI, , Craiova, ISBN 978-973-742-841-7, 2007, 163, 166, Proceedings of the “SINTES 13”, SINTES 13
 • Liliana Matiu-Iovan, Ciprian Dughir, Decreasing the Side Errors by Extending the Coefficients String in the B-Spline Interpolation, Proceeding of the IXth International Symposium ,,Young People and Multidisciplinary Research”, Timişoara, ISSN 1843-6609, 2007-11-15, 99, 102, Proceedings of the IX-th International Simposium “Young People and Multidisciplinary Research”, IX-th International Simposium “Young People and Multidisciplinary Research”

Proiecte de cercetare:

 • IOANA IONEL, DUMITRU TUCU, CIPRIAN DUGHIR, SORIN NANU, ION VETRES, LUISA IZABEL DUNGAN, RAMON BALOGH, SIMONA FILIPAS, MARINELA BALUT, SI ALTII, Automatic harvesting system for SRC nurseries, 315416, FP7, 2012-2014
 • Aldo De Sabata, Cornel Balint, Septimiu, Mischie, Ciprian Dughir, Cora Iftode, Retea de senzori SDR in gama HF pentru suport informational in situatii de urgenta pe teritoriul Romaniei , PCCA 292/2014, Planul national de cercetare-dezvoltare si inovare pentru perioada 2007-2013, Parteneriate in domenii prioritare: Proiecte Colab, 2014-2016
 • Nicolae Robu, Traian Jurca, Aldo de Sabata, Ciprian Dughir, Raul Robu, Ioan Luminosu, Ioan ZAHARIE, Dan-Flavius Surianu, Ioan Silea, Sorin Nanu, Platformă pentru studiul fenomenelor concurente : fizice, energetice, electrotehnice, electronice şi chimice ce au loc în procesul de conversie termosolară şi în efectul fotovoltaic. Automatizarea funcţionării şi exploatării instalaţiilor heliotehnice bazate pe conversia termosolară şi fotovoltaică, Platforma 2006, Cod CNCSIS: 38, Nr. contract MEC: 03/15.09.2006, CNCSIS, Platforme de cercetare, 2006-2008
 • Belega Daniel, Ciprian Dughir, Dragoi Beniamin, Caracterizarea si modelarea dinamica a convertoarelor analog-numerice folosite in comunicatiile de date rapide, 58GR/19.05.2006, tema nr. 2, cod CNSCIS 340, CNCSIS tip A , 2006-2008
 • Jurca Traian, Ignea Alimpie, Toma Liviu, DeSabata Aldo, Stoiciu Dan, Bica Smaranda, Lascu Mihaela, Mischie Septimiu, Luminosu Ioan, Matiu-Iovan Liliana ,Dughir Ciprian, Silvasan Claudiu, Oprita Razvan, Pazsitka Robert, Vasiu Gabriel, Iftode Cora, Cercetari privind elaborarea si promovarea solutiilor de arhitectura solara pentru sisteme PV integrate in cladiri – PASOR, 21039/2007, 2007-2010
 • Alimpie Ignea, Traian Jurca, Aldo De Sabata, Mircea Chivu, Mihaela Lascu, Eugen Marza, Ciprian Dughir, Adrian Mihaiuti, Cora Iftode, Liliana Stoica, Gabriel Gasparesc, Supravegherea electromagnetica la Spitalul Clinic Judetean Nr.1 Timisoara, 32940/22.06.2004, 2004-2006
 • Ignea Alimpie, Aldo De Sabata, Marza Eugen, Lascu Mihaela, Dughir Ciprian, Crista Cornel , Calibrarea antenelor prin metoda autoreciprocitatii (3 ani), Grant No. 6153/2001, tema B1, ANSTI code C,, ANSTI Orizont 2000, 2001

 

Reviewer

 • Din 2017 sunt reviewer la revista Renewable Energy a grupului Elsevier.

Apariții TV

În perioada 2011-2014 am prezentat rubrica de Introducere în Tehnica și Arta Fotografică din cadrul emisiunii FotoShow a stidioului de Televiziune TVR Timișoara. Emisiunile s-au difuzat atât pe TVR Timișoara cât și pe TVR3.

O parte din emisiuni le puteți urmări aici.

Aeromodelism

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism din februarie 2018

Close Menu